Awesome Title

Brini se danas da bi bolje živio sutra

ZVONIMIR PERANIĆ

Diplomirao je matematiku i fiziku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Magistrirao je fiziku na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu. Završio je Akademiju za izvedbene umjetnosti (MAPA Academy) u Češkoj i to: mimu, scenografiju, svjetlo, projekciju i zvuk. Na GITIS-u, Ruskoj akademiji kazališnih umjetnosti u Moskvi, završava Biomehaniku pod mentorstvom uglednog pedagoga Genadia Bogdanova. 

Godinama transdisciplinarno objedinjuje rad u znanosti, obrazovanju i umjetnosti. Autor je i koautor nekoliko desetaka kazalinih dijela, od kojih su mnogi sudjelovali i nagražđivani na domaćim i meunarodnim festivalima. Autor je i koautor mnogih stručnih i znanstvenih članaka iz područja (prirodnih) edukacijskih znanosti. Sudjelovao je u EU projektima: DICE (“Drama Improves Lisbon Key Competences in Education”), ARTY (Advancing Reconciliation and Tolerance of Youth), JOIN IN & MAKE A CHANGE (Erasmus+ Programme: Key Action 3 – Social inclusion and common values: the contribution in the field of education, training and youth.

Autor je mnogih analiza u području kulturnih politika i obrazovanja.Višegodišnji je popularizator znanosti od kojih se izdvaja 13 godina emisija “Fizička atrakcija” koje se emitirana na Hrvatskom radiju, Radio Rijeci.

INES LAZAREVIĆ-RUKAVINA

Uz to što je voditeljica Odsjeka za prevenciju nasilja s 15 godina iskustva u tom području, Ines je također aktivistica za ravnopravnost spolova s posebnim naglaskom na rad s društveno ugroženim skupinama. Kao znanstvenica, svakodnevno radi kao dio tima, ističe se izuzetnom sposobnošću organizacije te s entuzijazmom i iskustvom pristupa metodološkim analizama problema i pronalaženju aktivnih rješenja. Kao sveučilišna specijalistica ekonomije, Ines se zalaže za financijsku pismenost te radi na projektima koji su povezani uz aktivno učenje financijske svjesnosti i prepoznavanje poteškoća koje su vezane za individualni i društveni odnos prema novcu. 

IVANA HOST

Ivana Host je magistrirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Paralelno s tim studijem, završila je i za prvostupnicu kondicijske pripreme sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Ima višegodišnje iskustvo rada u sportu, od profesionalnih sportaša do rekreativaca svih dobnih skupina. Upravo rad u sportu razvio je njezine vještine vođenja grupe i motivacije, komunikacije, rješavanja konflikata i rada u timu. Svoj rad kao psihologinja započinje u dječjem vrtiću, dok paralelno vodi radionice i edukacije za sve dobne skupine. Trenutno radi kao voditeljica psihološkog savjetovališta u Udruzi Hepatos Rijeka, gdje osim psihološkog savjetovališta organizira i vodi edukativne radionice za mlade. U konstantnom je procesu novih edukacija i unapređenja svog znanja. Ivana ima i svoj osobni YouTube kanal naziva „Mind Your Body“ putem kojeg promovira važnost tjelesnog i mentalnog zdravlja za svakog pojedinca, a sve kroz razne vježbe mobilnosti, fleksibilnosti, vježbi snage te vježbi disanja i usmjerene meditacije („mindfulness“). Vizija joj je spoj psihologije i kineziologije u vidu promoviranja tjelesnog i mentalnog zdravlja kod pojedinaca. 

IVANA DALLEASTE

Nutricionistica s dugogodišnjim stažem u udrugama BUDI DOBAR, PATRIOT i  POKRENIMO SE

Provodi savjetovanja, izrađuje programe prehrane (jelovnik), prati dnevnike prehrane i shopping liste.

U udruzi BAZA ZA RAZVOJ bavila se njegom i brigom za starije te pripremanjem obroka s obzirom na zdravstveno stanje 

Projekt i izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost udruge Rijeka Danas.